Tuinieren no image

Published on oktober 28th, 2016 | by Ijdi

0

Contract bij Bas!

Ik ga jullie vandaag iets vertellen waar ik zo enthousiast over ben! Zoals je misschien wel weet help ik regelmatig mijn vriend Bas met het aanleggen van tuinen. Bas is namelijk een zelfstandig hovenier en heeft steeds opdrachten van klanten. Vooral de laatste tijd heeft hij het erg druk. Dat is erg mooi als je een eigen bedrijf hebt natuurlijk, maar je moet ook tijd hebben om te rusten. Aangezien ik Bas al enkele keren heb geholpen hebben we besloten dat ik met Bas ga samenwerken onder een contract!

 

Nieuwe baan en telefoon

Ik ben erg blij met dat contract. Zelf ben ik ook graag bezig in de tuin en het is nog leuker als je ziet hoe blij andere mensen worden van een nieuwe of verbeterde tuin. Daarnaast heeft Bas heel veel kennis van planten en het ontwerpen van tuinen, dus ik kan nog veel van hem leren. Het nieuwe contract houdt in dat ik Bas ondersteun bij de grootste klussen. Een voorbeeld hiervan is het volledig leeghalen en opnieuw inrichten van een tuin. Dat neemt vaak meerdere lange dagen in beslag en dat is voor Bas te veel om alleen te doen. Ik werk dus niet elke dag met Bas samen, maar alleen enkele dagen per week bij grote klussen. Hierdoor kan ik ook mijn huidige parttime baan behouden. Dat leek mij en mijn vrouw wel zo verstandig, dan heb ik in ieder geval nog een vast inkomen. Bas had trouwens nog een leuk nieuwtje voor mij. Ik mag namelijk een nieuwe telefoon uitzoeken bij Swoop op zijn kosten. Het leek hem handig dat ik een werktelefoon heb, zodat zijn klanten mij ook vragen kunnen stellen of opmerkingen over hun tuin kunnen doorgeven. De telefoons waaruit ik kan kiezen zijn niet nieuw, maar juist tweedehands telefoons die opgeknapt zijn. Daardoor zijn ze goedkoper dan nieuwe telefoons. Dat leek Bas een goed idee, aangezien ik die telefoon ook bij me heb als we in de tuin aan het werk zijn. Bij deze telefoon is het minder erg als hij valt of beschadigd raakt. Binnenkort mag ik al beginnen aan de eerste echte klus sinds het contract getekend is! Bas heeft een opdracht gekregen van een jong stel met twee kleine kinderen. Zij hebben onlangs hun eerste huis gekocht en alles is al bijna klaar, behalve de tuin. Het is een nieuwbouwwoning waarbij de tuin op dit moment alleen bestaat uit gras en onkruid. Dat is helemaal niks natuurlijk, dus ze hebben de hulp van Bas ingeschakeld. Zij willen graag een makkelijk te onderhouden tuin met een groot terras. Ook willen ze dat de kinderen veilig in de tuin kunnen spelen en dat er ruimte is voor een schommel of glijbaan. Bas heeft mij al uitgelegd wat hij ongeveer van plan is. Het terras komt bij de achterdeur, aangezien daar de meeste zon is. De rest van de tuin wordt een grasveld zodat de kinderen lekker rond kunnen rennen. Langs de schutting komen borders met vaste

Tags: ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑