Kantoor

Published on augustus 18th, 2017 | by Ijdi

0

Een volledig kantoor

Voor een volledig ingericht kantoor zul je veel verschillende onderdelen nodig hebben. Hierbij kun je denken aan onder andere bureaustoelen, bureaus, kasten en tafels. Als je een kantoor volledig in wil richten, kun je het beste van tevoren bedenken wat je allemaal nodig hebt. Dit kan namelijk weer verschillen per werkomgeving. Natuurlijk zijn er altijd meubelen die vrijwel elk kantoor nodig heeft. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar de functionaliteit en ergonomische vormgeving van de meubelen. In dit artikel geven we uitleg over deze punten en we geven enkele voorbeelden van fijne kantoormeubelen.

 

Waar dien je op te letten bij het uitzoeken van meubelen?

Het belangrijkste punt bij het uitzoeken van essentiële meubelen is de functionaliteit. Je kunt hierbij letten op voldoende opbergruimte (bij bureaus en kasten) zodat het kantoor netjes gehouden kan worden. Opbergruimte zorgt voor overzicht, logica en een aangename werkomgeving. De ergonomische kant van meubelen mag ook zeker niet onderschat worden. Bureaustoelen die goede ondersteuning bieden en verstelbare bureaus zorgen voor de juiste werkhouding. Lichamelijke klachten worden voorkomen waardoor medewerkers optimaal kunnen functioneren. Ook al staat de functionaliteit voorop, het oog wil natuurlijk ook wat. Mooie meubelen die bij elkaar aansluiten zorgen voor een prettige omgeving waar mensen met plezier werken. Tevens heeft de inrichting een grote invloed op het beeld dat men van een bedrijf heeft. Dit geldt niet alleen voor de medewerkers, maar ook voor andere bedrijven en klanten. Een slecht ingericht kantoor met oud meubilair zorgt voor een minder positieve indruk dan een kantoor dat er netjes en verzorgd uit ziet. Voor het imago van een bedrijf is de inrichting van het kantoor van groot belang, zeker als je regelmatig klanten uitnodigt.

 

De meubelen voor een volledig kantoor

Welke meubelen je nodig hebt kan per kantoor verschillen, maar er zijn een aantal meubelen die eigenlijk altijd nodig zijn. Enkele voorbeelden hiervan zijn bureaus, tafels voor vergaderruimtes, bureaustoelen, gewone stoelen en kasten. Je hebt tenslotte ruimte nodig om spullen op te bergen en je hebt meubelen nodig om voor elke medewerker een goede werkruimte te creëren. Binnen deze meubelsoorten heb je enorm veel keuze uit verschillende modellen. Om een goede samenhang te creëren binnen het hele kantoor kun je ervoor kiezen om alle meubelen bij één merk te halen. De meeste merken hanteren een bepaalde stijl waardoor alles mooi bij elkaar aansluit. Het is ook mogelijk om bij verschillende merken te kijken. Sommige merken richten zich namelijk op bijvoorbeeld stoelen of bureaus, waardoor ze een hogere standaard hebben. Een voorbeeld van een merk waarbij je zeker een kijkje moet nemen is Vitra. De diverse Vitra stoelen kunnen worden toegepast in verschillende ruimtes van een kantoor. Hierbij kun je denken aan de werkruimtes, de vergaderruimtes of in een ontvangsthal. De stijl van Vitra is vrij wisselend doordat ze zowel hele moderne als klassieke stoelen aanbieden. Wat wel overeenkomt is de zeer nette afwerking en het unieke design. Een Vitra stoel zal in elk kantoor meteen in het oog springen. Binnen de lijn met stoelen van Vitra vind je ook fauteuils. Net als de stoelen zijn ook de fauteuils geschikt om op meerdere plekken te gebruiken.  Waar je ze ook neerzet, een Vitra fauteuil zorgt in elk kantoor voor een professionele uitstraling.

 

Multifunctionele meubelen

Je hoeft niet per se de standaard meubelen uit te kiezen voor jouw kantoor. Sommige varianten lijken op de traditionele meubelen, maar bieden net wat meer mogelijkheden. Een voorbeeld hiervan is het bureau. Mensen zijn gewend om zittend achter hun bureau werk uit te voeren, maar dat hoeft niet. Je kan namelijk ook kiezen voor een zit sta bureau. Dit bureau kun je zowel op zithoogte als op stahoogte instellen. Medewerkers kunnen zo zelf kiezen of ze liever zittend of staand werken. Tevens kan het binnen enkele seconden weer veranderd worden. De hele dag zitten is namelijk niet goed voor je lichaam. Soms kan dit zelfs tot nare pijnklachten leiden waardoor mensen met ongemakken op het werk zitten of zich ziek moeten melden. Af en toe even rondlopen en een tijdje staand werken kan helpen om zulke klachten tegen te gaan. Als je staat neem je een actievere houding aan en dat is voor sommige mensen een fijne afwisseling.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑