Tuinieren no image

Published on augustus 14th, 2018 | by Ijdi

0

Sfeervolle tuinverlichting voor elke tuin

Een mooie tuin is een lust voor het oog. Maar wanneer je echt de tijd hebt om in de tuin te zitten, zie je er vaak weinig van. Wanneer er overdag gewerkt moet worden, is er ’s avonds pas tijd om lekker te ontspannen. Dat kan natuurlijk het beste in jouw eigen tuin. Wanneer je echt wilt genieten, is het aanleggen van tuinverlichting een verstandige keuze. Zeker wanneer je goed nadenkt over de mogelijkheden rond deze verlichting. Van halogeenlampen en gloeilampen in de tuin kan immers niemand genieten en echt praktisch is het ook niet.

Tuinverlichting aanleggen

De afgelopen jaren zijn er veel vernieuwingen gekomen op het gebied van tuinverlichting. Daardoor zijn er veel meer mogelijkheden op het gebied van de functionaliteit en de invulling, zowel voor bijzonder kleine als zeer riante tuinen. Waar vooral rekening mee gehouden moet worden, is dat niemand op de late avond in een felle lamp wil kijken. Daarom is het gebruik van dimmers en timers zeker een aanrader. Plaats je grondspots op zo’n manier dat de verlichting weerkaatst wordt, dan krijg je vaak het beste effect. Er ontstaat een spel tussen licht en schaduw en de tuinverlichting wordt direct een sfeervolle aanvulling op de tuin. Wanneer de verlichting strategisch geplaatst wordt, lijkt het daarnaast net alsof de tuin ineens veel groter wordt.

Maak gebruik van de mogelijkheden

Sfeervolle tuinverlichting kan ook functioneel zijn. Heb je een vijver, dan is vijververlichting een manier om de vijver ook ’s avonds fraai zichtbaar te maken. Dit draagt ook bij aan de veiligheid omdat iedereen kan zien waar de vijver precies ligt. Hetzelfde geldt voor verlichting die weerkaatst tegen stoepranden of traptreden. Er ontstaat ook hier een fraai spel tussen licht en schaduw dankzij de weerkaatsingen en tegelijkertijd hoef je je geen zorgen meer te maken over mensen die vallen over objecten die zij niet kunnen zien omdat deze niet zichtbaar zijn wanneer er niet voldoende verlichting aanwezig is in de tuin.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑